ترامپ راضی شده بود، مشاوران کار را خراب کردند
دیپلمات های فرانسوی هنوز ناامید نشده اند و تلاش می کنند بتوانند میانجی گری خود را به سرانجام برسانند؛ اما مذاکره با ترامپ به این آسانی ها نیست.
پییر هاسکی، روزنامه نگار فرانسوی در یادداشتی با عنوان: “شلیک به میانجی گری فرانسه در پرونده ایران” در پایگاه اینترنتی “فرانس اینتر” ضمن بررسی موانع و چالش های میانجی گری میان تهران و واشنگتن، معتقد است ترامپ در نشست سران گروه ۷ تا اندازه زیادی با فرانسه به توافق رسیده بود ولی با بازگشت به کشورش، مشاوران او، نظرش را تغییر دادند. ترجمۀ یادداشت هاسکی را در ادامه بخوانید:
تلاشهایی که با همت دیپلماسی فرانسه از ده روز پیش، در بیاریتس (محل نشست سران گروه ۷ ) آغاز شد، با مخالفت های جدی روبرو شده است؛ در ایالات متحده آمریکا و به همان اندازه اسراییل با این روند مخالفت کردند. ایران به این مخالفت ها با صدای بلند پاسخ داد؛ تهدید به خروج از توافق هسته ای. تنش ها همچنان بالاست. حسن روحانی، رییس جمهور ایران نیز به تازگی دستور تعلیق همه محدودیت های غنی سازی اورانیوم را صادر کرده است.
تا پیش از این تنش ها، نشست گروه ۷ در بیاریتس با حضور غافلگیرکنندۀ ظریف به خوبی پیش رفته بود و حتی اظهارات محتاطانه ترامپ درها را به روی ملاقات میان دو رییس جمهور ایران و آمریکا نبسته بود. دیپلماتهت سخت کوشیدند تا بتوانند به لحظۀ نادر سازش میان دو طرف نزدیک شوند. اما مخالفان هم بیکار ننشتند و همه تلاششان را کردند که طرح فرانسه به بن بست بخورد.
در ایالات متحده آمریکا و اسراییل، مخالفان برای فشار حداکثری بر ایران و بستن درب امیدی که بیاریتس باز شده بود، همه تلاششان را کردند. مخالفان به طور مشخص، طرح فرانسه در ایجاد یک خط اعتباری به ارزش ۱۵ میلیارد دلار در ازای فروش نفت ایران، را هدف گرفتند؛ طرحی که در ازای صرفنظر ایران از شروع فعالیت های هسته ای این کشور را منتفع می کرد.
در ایالات متحده آمریکا، برایان هوک، مشاور ترامپ در امور ایران، حمایت آمریکا را به طور کامل از طرح فرانسه رد کرد و حتی اعلام کرد که آمریکا تحریم های تازه ای علیه ایران وضع خواهد کرد و در نهایت ترامپ در یک تماس تلفنی با مکرون اظهارات هوک را تأئید کرد.
این در حالی است که ترامپ در بیاریتس اعلام کرده بود که به دنبال تغییر رژیم در ایران نیست. ولی بدون شک هستند افرادی در اطراف رییس جمهور آمریکا که قطعا سقوط حکومت ایران را نشانه گرفته اند، از جمله جان بولتون، مشاور امنیت ملی ترامپ.
مشاورانی که آرزو می کنند تحریم های نفتی علیه ایران گلوی ایران را بفشارد و در نهایت این کشور را خفه کند و البته شواهد گویای آنست که تحریم ها تأثیر قابل توجهی بر زندگی روزمره ایرانی ها داشته است. “بازها” در دولت ترامپ بر این اعتقادند که به جای مذاکره به شیوه اوباما و یا پذیرش طرح فرانسه، این فشارها باز هم باید بیشتر و بیشتر شود. این همان منطق بنیامین نتانیاهوست که در اخیرا در تماسی تلفنی با مکرون به صراحت بر این مسئله تأکید کرده که هم اکنون زمان رها کردن فشارها نیست. بنیامین نتانیاهو با همین هدف به لندن رفت تا بوریس جانسون را متقاعد کند که شرکای اروپایی اش یعنی فرانسه و آلمان را رها کند.
همانگونه که پیش بینی می شد، به موازات دور شدن از اهداف نشست بیاریتس، ایران هم لحنش را تندتر کرد. حسن روحانی اعلام کرد که ایران تعهدات خود در توافق هسته ای سال ۲۰۱۵ را کاهش می دهد. متعاقب مخالفت آمریکایی ها، او هم قطعا در مقام برخورد، تلافی و تخطی از توافق هسته ای قرار خواهد گرفت.
خبرآنلاین: اما دیپلمات های فرانسوی هنوز ناامید نشده اند و تلاش می کنند بتوانند میانجی گری خود را به سرانجام برسانند؛ اما مذاکره با ترامپ به این آسانی ها نیست. در بیاریتس، امانوئل مکرون رو در روی ترامپ قرار گرفت و با او ناهار خورد و در مقابل استدلال های مکرون حساسیت زیادی نشان نداد و اجازه داد تا وزیر خارجه ایران به بیاریتس بیاید. اما به محض بازگشت به واشنگتن، ترامپ به ناگاه تحت تأثیر مشاوران تندرو قرار گرفت و آنها توانستند دست برتر را در مقابل ترامپ بگیرند.
روزنه ای که در بیاریتس درخشیده بود در حال بسته شده است و این انتظار می رود که جایش را به افزایش تنش بدهد.
برچسب ها :ترامپ
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰